Ruck

Een Ruck is een draagmethode om mee te rug-dragen. Het is een mooie knoop om te leren hoe je je kindje op je rug draagt. 

 

 

 

Foto-tutorial: Ruck met tibetaanse finish


 1. Breng je kindje veilig op je rug (door middel van Santa Toss, Superman Toss of Hip Scoot), neem een iets holle rug houding aan en span de toprail in de nek van de baby aan door deze tussen je tanden te nemen.
2.Terwijl je de toprail gespannen houd doe je je handen naar achteren tussen de benen van de baby door en trek je de stof van knie tot knie iets naar boven.
3/4. nu klem je één doekstaart tussen je knieën en bij de andere doekstaart ga je handjes stof naar voren halen en laat je de toprail mooi aansluiten in de nek van de baby, de onderrail die over je schouder loopt trek je niet te strak aan maar hier laat je wat speling in, ondertussen voel je of de onderrail nog steeds via de knieholte naar boven naar je schouder loopt. Als je alle lossigheid naar vorenn hebt gehaald dan draai je nu de doekstaart een paar keer naar binnen toe. Haalt hem onder je onder je arm door naar achteren en trekt met je andere hand een stukje/puntje stof in de knieholte van de baby, hieroverheen plaats je de doekstaart.

6. Dan gaat de doekstaart onder het andere beentje weer naar voren toe en klem je hem tussen de benen. Nu ga je de andere doekstaart afwerken op dezelfde manier. 
5. Als je beide doekstaarten weer naar voren hebt kan je een knoop maken op je buik, óf hem afwerken met een chestbelt/tibetaanse finish.
6.zorg dat de knieën van de baby hoger zitten dan de bips.
7.Klem een staart tussen je knieën en stop het andere uiteinde tussen je schouderband. doe dit ook met de andere staart.
8.maak een platte knoop.spreid de stof over je borst.
9.En voila!!! Zzzzz......

 

Tips:

- als je de toprail nog iets te los zit in de nek van de baby dan kan je die lossigheid wegwerken in de twist op je schouder.

-begin niet te laag met je baby op je rug te knopen, door het knopen zakt de baby ook nog altijd iets. Als de baby een klein stukje over je schouder mee kan kijken is het een mooie hoogte, hierdoor kan je goed contact houden met je baby.